Соратниця диктатора путіна Матвієнко отримала підозру від СБУ

Читать на русском
СБУ повідомила про підозру голові Ради Федерації федеральних зборів рф Валентині Матвієнко.
фото росЗМІ

Служба безпеки задокументувала нові злочини з боку голови Ради Федерації Федеральних зборів рф Валентини Матвієнко, яка підтримує російське вторгнення в Україну.

Про це повідомила пресслужба СБУ у п'ятницю, 24 травня.

Кого з нинішніх та колишніх топ-чиновників України росія цього року оголосила у розшукНа інфографіці – кого з топ-чиновників України, окрім Володимира Зеленського та Петра Порошенка, росія цього року оголошувала у розшук.

Повідомляється, що Матвієнко входить до найближчого кола соратників президента рф володимира путіна і санкціонувала повномасштабне вторгнення росії в Україну. Для цього Матвієнко підписала рішення верхньої палати парламенту рф про введення військ на територію України.

Крім того, чиновниця затвердила ратифікацію угод щодо «приєднання» тимчасово окупованих частин Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей до рф.

Наразі встановлено, що Матвієнко координує поширення кремлівського режиму на цих територіях України під виглядом їхньої інтеграції до «законодавчого поля» росії.

Також вона продовжує публічно розповсюджувати фейки про Сили оборони України та ситуацію на фронті.

Під час численних виступів в ефірах російських пропагандистських телеканалів Матвієнко заперечує існування України як суверенної держави та закликає до її повного захоплення, додали в СБУ.

Слідчі заочно оголосили Матвієнко підозру за двома статтями ККУ:

  • посягання на територіальну цілісність та недоторканність України;
  • виправдання, визнання правомірної збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників.

Зазначимо, раніше Матвієнко вже отримала заочну підозру за двома статтями ККУ, серед яких – підбурювання до розв'язання та ведення агресивної війни.

Нагадаємо, нещодавно МВС рф оголосило у розшук Володимира Зеленського та Петра Порошенка. Однак потім їх прізвища зникли з бази розшуку в рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: