У Чилі заарештували підозрюваних у підпалі лісу, через який загинули понад 100 осіб

Читать на русском
Правоохоронці Чилі затримали двох підозрюваних у підпалі лісу в лютому цього року, що призвело до загибелі понад 100 людей.
Фото: asiaplustj.info

У Чилі заарештували двох підозрюваних в організації серії смертоносних лісових пожеж, що вирували в кількох регіонах країни на початку лютого. Жертвами пожеж тоді стали 137 людей.

Про це повідомляє Bloomberg.

Як відомо, лісові пожежі почалися 2 лютого. Вони торкнулися таких населених пунктів, як Вінья-дель-Мар, Кільпуе та Вілья-Алемана. Постраждали 25 тисяч людей, зруйновано тисячі будинків.

За слолвами представників Національної служби із запобігання та реагування на стихійні лиха, були виявленя усі ознаки навмисного підпалу лісу. Через чотири місяці після трагедії поліцейські затримали одного із працівників штабу 13-ї пожежної роти у місті Вальпараїсо, відповідального за політику щодо лісів.

За даними місцевих ЗМІ, інша затримана людина – пожежник.

Під час судового засідання з обрання запобіжного заходу прокурори регіону Вальпараїсо заявили, що в кімнаті одного із затриманих знайшли пристрій, який був використаний для підпалу.

Також стало відомо, що один із затриманих причетний до шістьох попередніх пожеж, які завдали шкоди заповіднику Пеньюелас.

Командир пожежників Вальпараїсо Вісенте Маджоло запевнив, що члени пожежної роти збентежені цією новиною та сподіваються на швидке вирішення справи.

Як відомо, лісова пожежа в лісі в регіоні Вальпараїсо у лютому 2024 року стала найбільшою катастрофою в країні після потужного землетрусу в 2010 році, коли загинуло понад 100 людей і постраждало ще 16 тисяч осіб.

Також повідомлялося, що влітку минулого голу в Канаді вирували понад 1000 лісових пожеж, влада евакуювала цілі міста.

У той же час на лісові пожежі вирували на Гаваях, Перу та Іспанії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: