На фронті відбулось понад 140 бойових зіткнень з ворогом: де саме точилися бої

Читать на русском
Росіяни завдали по території України 10 ракетних та 50 авіаційних ударів із застосуванням 56 КАБів та 1001 удар дронами-камікадзе.
Генштаб ЗСУ

На фронті минулої доби відбулося 141 бойове зіткнення. Зокрема, на Харківському напрямку українські військові відбили загрозу прориву окупантів. А з початку поточної доби відбулося вже 35 бойових зіткнень.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

ДБР відкрило справу проти командування 125-ї бригади через залишення позицій на ХарківщиніТакож слідство має встановити причинний зв’язок між цими діями та втратою позицій, особового складу та військової техніки.

За уточненою інформацією, вчора ворог завдав по позиціях наших військ та населених пунктах 10 ракетних ударів 13 ракетами, 40 авіаударів (зокрема із застосуванням 56 КАБів), 1001 удар дронами-камікадзе (з яких FPV – 994). Також здійснили 3604 обстріли з різних видів озброєння, 96 з них - із РСЗВ.

За інформацією Генштабу, від початку поточної доби на фронті вже відбулося 35 бойових зіткнень. Росіяни здійснили 529 обстрілів позицій українських військ та населених пунктів. Ворог завдав три авіаудари із застосуванням трьох керованих авіабомб.

На Харківському напрямку загроза прориву окупантів відбита, забезпечено стійку оборону. Скрізь, де загарбники продовжують атаки, вони зазнають значних втрат. Зокрема, ефективно взаємодіють українська артилерія та піхотні підрозділи.

На Куп’янському напрямку від початку доби відбувалися шість бойових зіткнень. Одну атаку відбито, інші - продовжуються. На Лиманському напрямку наші воїни дали жорстку відсіч спробі російських загарбників просунутися у бік Невського.

На Краматорському напрямку противник активних дій не проводив.

На Покровському напрямку інтенсивність бойових дій досить висока - на цей час противник вже 14 разів атакував позиції наших військ. Шість атак відбито, а вісім боєзіткнень тривають.

На Курахівському напрямку українські воїни відбили атаку окупантів районі Костянтинівки. Ворог на даний час продовжує наступальні дії в районі Красногорівки.

На Времівському напрямку, неподалік Роздільного та Старомайорського, дві спроби окупантів покращити тактичне положення зазнали невдачі. На Оріхівському напрямку триває бій в районі Малої Токмачки.

Ворог повністю завʼяз у вуличних боях за Вовчанськ і несе великі втрати – СирськийОкупаційна армія росії після низки незначних успіхів на півночі Харківської області повністю завʼязла у вуличних боях за Вовчанськ.

На Придніпровському напрямку, на плацдармах на лівому березі річки Дніпро, відбито дві атаки ворога в районі села Кринки. Втрат позицій не допущено.

При цьому, на решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Нагадаємо, що минулої доби українські військові знищили приблизно 1110 окупантів. Загальні втрати рф складають 501 190 осіб.

Також стало відомо, що Генштаб скоротить свій штат більш ніж у два рази, частину військових відправлять на фронт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: