Путін дозволив використовувати майно США та американців для «компенсації збитків» росії

Читать на русском
Російський диктатор володимир путін дозволив використовувати майно Сполучених Штатів для компенсації збитків від вилучення активів рф.
Фото: Getty Images

Російський диктатор володимир путін дозволив використовувати майно Сполучених Штатів для компенсації збитків від вилучення активів рф.

Відповідний указ путіна був опублікований пропагандистським порталом РІА Новості.

Російські активи: скільки коштів та в яких країнах замороженоНа Заході після початку повномасштабної війни були заблоковані сотні мільярдів російських активів. У яких країнах та скільки – на інфографіці.

Згідно з документом, тепер компанії та громадяни країни-агресора зможуть звертатися до російських судів із вимогою визнати необґрунтованим вилучення свого майна у США.

Якщо суд погодиться з доводами позивача, спецкомісія має запропонувати для компенсації активи, які знаходяться у росії і належать уряду, компаніям чи громадянам США. Мова йде про цінні папери, частки в капіталі юридичних осіб рф та майнові права.

Таке майно, зокрема, може бути використане для «компенсації збитків росії та Центрального Банку».

Нагадаємо, у квітні Палата представників США підтримала можливість використання заморожених активів рф для України. У Держдепі повідомили, що США співпрацюють з ЄС щодо заморожених активів росії.

Варто зазначити, що 21 травня Рада Європейського Союзу схвалила план використання доходів від заморожених російських активів для підтримки України. Очікується, що перший транш буде виплачено вже у липні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: