Прикордонники відповіли, чи замінює застосунок Резерв+ паперовий документ з ТЦК

Читать на русском
При перетині кордону застосунок Резерв+ не будет враховуватися, потрібно пред'явити документ з ТЦК.
фото ДПСУ

Під час перетину кордону прикордонники не беруть до уваги Резерв+. Він потрібен лише для оновлення своїх даних. На кордоні необхідний документ з ТЦК.

Про це заявив представник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі телемарафону 23 травня.

Новий закон про мобілізацію набув чинності: що потрібно знатиЗакон про мобілізацію набув чинності 18 травня. Що змінилося для військовозобов'язаних, хто отримає відстрочку, які обмеження ввели для ухилянтів.

За його словами, прикордонники беруть до уваги виключно паперовий військово-обліковий документ, виданий територіальними центрами комплектування.

«Це – виключно для оновлення своїх даних (додаток Резерв+, – ред.), і виключно це для громадян. Тому що на кордоні наші співробітники не беруть до уваги цю програму. Ми перевіряємо виключно паперовий документ - військово-обліковий документ із відповідними відмітками у тих осіб, у кого ми додатково почали перевіряти наявність цього документа», – пояснив він.

Демченко повідомив, що з березня 2024 року між Держприкордонслужбою та Міноборони налагоджено інформаційну взаємодію між базами даних.

Але прикордонники беруть до уваги виключно військово-обліковий документ, виданий ТЦК. У ньому мають бути необхідні позначки про відстрочку або зняття з військового обліку.

Нагадаємо, з 18 травня Міноборони запустило застосунок Резерв+. У ньому можна оновити дані в режимі онлайн. Також в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію, на оновлення даних дали 60 днів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: