«Резерв+»: Міноборони запустило застосунок для військовозобов'язаних та призовників

Читать на русском
У мобільному застосунку для військовозобов'язаних Резерв+ буде QR-код зі статусом військовозобов'язаного, призовника або резервіста.
Колаж 24 каналу

Міністерство оборони України запустило мобільний застосунок «Резерв+» для військовозобов'язаних, призовників та резервістів. З його допомогою можна буде оперативно оновити дані та отримати доступ до інформації у реєстрі «Оберіг».

Про це повідомила пресслужба Міноборони 17 травня.

Мобілізація в Україні: головне із ухваленого законопроєктуГоловне з ухваленого закону про мобілізацію – нові обов'язки для чоловіків, право на відстрочку та бронь, обмеження для ухилянтів, мотивація для військових.

У відомстві нагадали, що 18 травня набуває чинності оновлений закон про мобілізацію. Від завтра всі чоловіки віком 18-60 років протягом 60 днів — до 16 липня включно мають оновити свої облікові дані.

«Під час оновлення даних направлення на ВЛК видаватися не буде. Таке направлення може бути виписане у разі потреби згодом. Оновити дані можна будь-яким із наступних зручних для вас способів. Онлайн - через застосунок Резерв+. Він буде доступний для завантаження на смартфонах через App Store та Google Play Market з 18 травня», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що «Резерв+» надає можливість оперативного оновлення даних та доступу до інформації у реєстрі Оберіг.

Також оновити дані можна офлайн у Територіальних центрах комплектування або Центрах надання адміністративних послуг, що діють по всій країні, додали до Міноборони.

«Якщо ви оновлюватимете дані через ТЦК, крім самої виписки з реєстру, ви отримаєте відповідну позначку у військовий квиток», – зазначили у відомстві.

З 18 червня у застосунку Резерв+ також з’явиться QR-код, відсканувавши який відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про ваш статус як військовозобовʼязаного, призовника або резервіста.

Нагадаємо, з 18 травня набуває чинності новий закон про мобілізацію, детально про нього можна почитати – тут. У Міноборони відповіли, чи потрібно йти до ТЦК із правом відстрочки від призову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: