У окупантів закінчилися в Криму кораблі-носії «Калібрів» – Плетенчук

Читать на русском
Останній російський корабель, здатний нести крилаті ракети Калібр у Криму, був уражений. Мова про корабель Циклон. Більше ракетоносіїв немає.
novynarnia.com

У росіян в Криму було знищено останній корабель, який міг нести ракети «Калібр». Наразі у ворога кораблів-ракетоносіїв немає.

Про це повідомив речник Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону у четвер, 23 травня.

Втрати російського Чорноморського флоту у війні проти УкраїниНа інфографіці – російські кораблі та катери, потоплені та пошкоджені під час повномасштабної війни.

«Носії (Калібрів» – ред.) закінчилися у них у Криму, бо останній з них був саме «Циклон», який був знищений у Криму. Однак навіть він був якийсь носій із зірочкою, тому що за час його перебування у складі Чорноморського флоту рф він так жодного пуску не здійснив», – сказав він.

При цьому Плетенчук додав, що у Чорному морі залишаються інші носії, які перебувають у пункті базування у Новоросійську.

«Один із підводних човнів, попередньо, який не є носієм, вийшов у море, проте цю інформацію ще верифікують», – сказав Плетенчук.

Він додав, що деякі кораблі рф вчора покинули Крим і прийшли до Новоросійська. Це допоміжні судна, які, мабуть, теж вирішили передислокувати з огляду на небезпеку у Криму.

За словами спікера, окупанти не можуть вивести всі кораблі з Криму через те, що їх нема де ставити в інших локаціях.

Нагадаємо, в ніч проти 19 травня ВМС ЗСУ атакували ракетами ATACMS окупований Севастополь.

У Генеральному штабі ЗСУ підтвердили, що Сили оборони вразили у Севастополі російський ракетний корабель «Циклон» – останній ракетоносій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: