НАБУ проводило обшук у ексзаступника начальника Генштабу

Читать на русском
Національне бюро проводило слідчі дії за місцем проживання колишнього заступника керівника Генштабу української армії.

Національне антикорупційне бюро провело обшук в квартирі колишнього заступника начальника Генерального штабу Збройних сил України Радіона Тимошенка у справі про автоматизовану систему управління військами «Дзвін-АС».

Про це йдеться в матеріалах судових справу та підтверджують співрозмовники «Слово і діло» в антикорупційних органах.

25 квітня детективи НАБУ провели обшук у квартирі генерал-лейтенанта Тимошенка і вилучили в нього мобільний телефон. На телефоні знайшли ознаки спілкування з начальником Управління розвитку автоматизації Генштабу ЗСУ Віктором Артиховичем, бенефіціарним власником ТОВ «Еверест Лімітед» Юрієм Чубатюком та головою комісії з прийняття етапу 2 дослідно-конструкторської роботи над системою «Дзвін-АС», а також видалені чати спілкування у додатках для обміну повідомленнями. Вказаний телефон визнаний речовим доказом і на нього накладено арешт.

Також слідчі дії провели за місцем проживання колишнього директора ТОВ «Еверест Лімітед» Юрія Пастухова. У нього вилучили телефон, ноутбук, флешку, жорсткий диск, карту пам'яті та системний блок. На носіях знайшли інформацію щодо порядку створення дослідно-конструкторської роботи по системі «Дзвін-АС»; копія листа Департаменту захисту інформації Держспецзв'язку та інші документи. Доступ до листувань на носіях обмежено власником логістичним захистом. Вилучене майно заарештовано і визнано речдоками.

Крім того, обшукали місце проживання ще одного фігуранта справи, який очолив робочу групу щодо розробки системи «Дзвін-АС». У нього вилучили чотири мобільних телефона, планшет іPad та два ноутбуки. Вказане майно арештували і визнали речдоками.

Раніше НАБУ проводило обшуки у колишнього начальника військ зв'язку ЗСУ та інших фігурантів цієї справи.

Нагадаємо, у 2021 році журналісти Bihus.info повідомили, що ЗСУ витратили 600 мільйонів гривень на непрацездатну систему керування військами «Дзвін-АС». Вони отримали на руки звіт Держаудитслужби, який це підтверджував.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: