Укренерго змінило графіки відключення світла на сьогодні

Читать на русском
Сьогодні світло споживачам у всіх областях почнуть відключати з 20 години, а не з 18-ї. Дефіцит в енергосистемі зменшується через сонячну погоду.
finance.ua

Сьогодні з 7 ранку до 20 вечора графіки відключення електроенергії не застосовуватимуться. Погодинні відключення будуть введені у всіх областях для промислових та побутових споживачів з 20 до 24 години.

Про це попередили в Укренерго.

В Укренерго спрогнозували, скільки місяців можуть тривати відключення світлаВідключення світла в Україні, які розпочалися 14 травня, можуть тривати ще два з половиною місяці, вважають в Укренерго.

Напередодні компанія анонсувала, що відключення світла будуть застосовувати з 18 години. «Сонячна погода сприяє роботі промислових та дахових сонячних електростанцій, дефіцит в енергосистемі зменшився», – пояснили у НЕК зміни.

Вчора Україна запитувала аварійні постачання електроенергії з Румунії, Польщі, Словаччини, а також приймали надлишки електроенергії на запит Польщі. Сьогодні вночі також застосовувалась аварійна допомога з країн Європи.

Крім того, на сьогодні заплановано імпорт із Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 15 861 МВт-год.

«В ніч на 22 травня російські БПЛА атакували об’єкти енергетичної інфраструктури на північному сході. Пошкоджено обладнання. Знеструмлювались понад 518 тисяч споживачів в Сумській області, а також споживачі в окремих районах Харківщини та Чернігівщини. Станом на ранок відновлено енергоживлення 95% споживачів в усіх трьох областях. Тривають аварійно-відновлювальні роботи», – додали в Укренерго.

Нагадаємо, в Укренерго пояснили, від чого залежить тривалість відключень світла у різних областях.

Тим часом у Кабміні пообіцяли розробити «справедливі» графіки відключення світла споживачам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: