Законопроєкт про «податок на бездітність» відкликають із Ради

Читать на русском
Автор законопроєкту про податок на бездітність, нардеп Сергій Гривко, відкликає свою ініціативу із Ради після суспільного резонансу.
Facebook / Hrivko Serhii

Законопроєкт №11264 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо створення передумов для покращення демографічної ситуації в Україні», який передбачає запровадження «податку на бездітність», буде відкликано з Верховної ради.

Про це повідомив його автор, народний депутат від «Слуги народу» Сергій Гривко.

«Шановні громадяни та друзі. Законопроект 11264 щодо поліпшення демографічної ситуації відкликаю. Ціную, хто висловився аргументовано і вибачаюсь перед тими у кого цей законопроект визвав негатив. Хоча досвід такий був в світі і приносив ефективність. Якщо суспільство проти навіть обговорити цю концепцію, то його відкликаю», – написав він.

До такого рішення нардеп дійшов, ймовірно, після обговорення з колегами по фракції. Максим Бужанський написав, що Гривка «попросили приділяти менше уваги сміливим ініціативам і більше ініціативам необхідним».

Нагадаємо, законопроєкт про «податок на бездітність» був зареєстрований у парламенті 16 травня. Гривко пропонував, щоб податок із різною ставкою сплачували усі фізичні особи – резиденти України віком від 21 до 58 років. Голова парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев одразу заявив, що шансів на ухвалення законопроєкту немає.

Раніше в Інституті демографії оцінили, як скоротилася чисельність населення України за два роки повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: