У Раді пропонують врегулювати ринок езотеричних послуг

Читать на русском
Нардеп Сергій Гривко зареєстрував законопроєкт, яким пропонується врегулювати ринок езотеричних послуг.
enovosty.com

У Верховній раді пропонують врегулювати ринок езотеричних послуг: запровадити термін «езотерична освіта» та створити Реєстр наставників у цій сфері.

Відповідний законопроєкт №10283 зареєстрував «слуга народу» Сергій Гривко.

Для деяких самозайнятих осіб можуть запровадити спецрежим оподаткування: хто у спискуСпеціальний режим оподаткування доходів пропонують запровадити у Раді для деяких самозайнятих осіб. У списку кур'єри, таксисти, доглядальниці, перукарі, майстри манікюру та інші види діяльності.

Народний депутат, як випливає з пояснювальної записки до законопроєкту, вважає, що у суспільстві «сформувалася необхідність визнання езотеричних послуг та езотеричної освіти невід'ємною частиною сучасного життя». Він зазначив, що езотерика «фактично стала окремою сферою зайнятості у суспільстві, а також напрямом освіти».

При цьому нардеп зазначає, що ринок езотеричних послуг ніяк не врегульований, а тому добропорядні езотерики не захищені у своїй діяльності, а клієнти ризикують стати жертвами шахраїв. «У свою чергу, держава не отримує надходжень у вигляді податків та зборів від провадження суб'єктами відповідної підприємницької діяльності», – заявив Гривко.

Таким чином, Гривко пропонує:

  • запровадити термін «езотерична освіта» – здобуття людиною знань та інформації, призначених для обмеженого кола осіб, які містять елементи, альтернативні загальноприйнятим науковим поняттям.
  • суб'єктам, які займаються наданням послуг в езотеричній сфері (напрями – астрологія, тарологія, нумерологія, рунологія, екстрасенсорика, знахарство, цілительство, йога та інші сфери духовних, енергетичних та фізичних практик) та мають статус ФОП або іншої самозайнятої особи, добровільно зареєструватися в Реєстр наставників у сфері езотеричної освіти.

За включення до реєстру потрібно буде сплатити до держбюджету адміністративний збір у розмірі однієї мінімальної зарплати і потім платити його щорічно.

Нагадаємо, раніше Гривко реєстрував ще один незвичайний законопроєкт: він пропонував скорочувати терміни ув'язненим за генерування електроенергії через велогенераційні установки.

Крім того, у Раді реєстрували законопроєкт про встановлення нового свята в Україні – Дня подяки. Це вже ініціатива нардепа Мазураша.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: