ВАКС продовжив розслідування справи про неякісні бронежилети для ЗСУ

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання слідчого Держбюро розслідувань про продовження строку слідства.
В'ячеслав Шаповаловфото: armyinform.com.ua

Вищий антикорупційний суд продовжив до 5 липня строк розслідування справи за підозрою колишнього заступника міністра оборони В'ячеслава Шаповалова та ексдиректора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони Богдана Хмельницького у закупівлі неякісних бронежилетів.

Таке рішення 15 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Крім Шаповалова та Хмельницького у справі підозрюють ексначальника управління розвитку речового забезпечення Центрального управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних сил України Геннадія Вдовиченка.

«Клопотання – задовольнити частково. Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою (Шаповалова, Хмельницького та Вдовиченка – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28 ч.2 ст. 114-1, ч.5 ст. 191 КК України, до шести місяців, тобто до 5 липня 2024 року», – йдеться в рішенні.

Раніше антикорупційний суд відправив Хмельницького під цілодобовий домашній арешт у цій справі.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань та Офіс генерального прокурора повідомили про нові підозри ексзаступнику міністра оборони та експосадовцю оборонного відомства у перешкоджанні діяльності ЗСУ та розтраті майже 950 млн грн державних коштів.

У 2022 році між Міноборони та східноєвропейською компанією було укладено договір на постачання великої партії бронежилетів. Продукція, згідно висновків судово-балістичних та товарознавчих експертиз, не дозволяла використовувати їх військовослужбовцями ЗСУ за цільовим призначенням через невідповідність стандартам. Це ставило під загрозу життя та здоров'я наших воїнів на передовій. У наслідок закупівлі неякісної продукції розмір збитків держави склав майже 950 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: