Росіяни розмістили три радіолокаційні системи біля окупованого Джанкою – партизани

Читать на русском
Станції виявляють повітряні цілі і передають інформацію на системи ППО, які прикриває округ, а також аеродром, заявив партизанський рух Атеш.
Ілюстративне фотоСтопкор

Війська країни-агресора розмістили в Криму біля тимчасово окупованого Джанкоя радіолокаційні станції, що прикривають аеродром.

Про це повідомляє у Telegram-каналі партизанський рух «Атеш».

Законні цілі: які об'єкти росіян у Криму зазнали атак у 2023 роціУкраїна у 2023 році продовжила завдавати ударів по військових об'єктах окупантів у Криму, більше – на інфографіці.

Як зазначається, під час розвідки агент руху виявив радіолокаційні станції (РЛС) «Противник-ГЕ», «Небо-У» і «П-18», що розташовані на сході від окупованого міста Джанкой у Криму. Станції виявляють повітряні цілі і передають інформацію на системи ППО, які прикриває округ, а також аеродром.

Згідно з повідомленням партизанів, поблизу видніються вагони, які є місцем розташування особового складу, і, найімовірніше, невеликої ремонтної бази для цих РЛС.

Нагадаємо, вночі 17 квітня в окупованому Джанкої на півночі Криму пролунали вибухи і виникла пожежа в районі місцевого військового аеродрому. Там дислокується 39-й вертолітний полк 27-ї змішаної авіаційної дивізії 4-го командування ВПС та ППО Південного військового округу рф у складі трьох авіаційних ескадрилій.

Згодом стало відомо, що внаслідок атаки на аеродром загинули близько 30 російських військовослужбовців і близько 80 було поранено.

Окрім цього, партизани заявили, що у росіян є проблеми з логістикою після удару по летовищу в Джанкої.

Зазначимо, що у понеділок, 13 травня, під час ракетної атаки було вражено секретну базу ППО росії на горі Ай-Петрі у тимчасово окупованому Криму.

Також вночі 14 травня українські військові атакували військові об’єкти росіян у Криму. Унаслідок цього на аеродромі «Бельбек» були уражені елементи російської ракетної батареї С-400 «Тріумф», включаючи радар 92N6 і пускові установки. Крім того, знищено щонайменше два літаки МіГ-31.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: