Президент Ірану летів у старому вертольоті за несприятливої погоди – ЗМІ

Читать на русском
Вертоліт, на якому летіли президент і глава МЗС Ірану, був старим. А погодні умови – надто погані для польотів.
Фото: agenzianova.com

Президент Ірану Ібрагім Раїсі летів на 45-річному вертольоті Bell 212 у погодних умовах, які не є придатними за правилами візуальних польотів.

Про це повідомив кореспондент Bild Юліан Рьопке у соцмережі Х.

Журналіст зазначив, що гелікоптер, на борту якого перебував президент Ірану Ібрагім Райсі та глава МЗС країни Хосейн Амір-Абдоллахян, був старим.

«Якщо звіти правдиві, Райсі подорожував у 45-річному Bell 212 за погодних умов, які, звичайно, не були VFR, іранський режим міг зробити Моссаду велику послугу. Це просто самогубство», – написав він.

Іранські державні ЗМІ також заявили, що причиною катастрофи стала погана погода, яка ускладнила рятувальні роботи. Начальник штабу армії Ірану наказав задіяти всі ресурси армії та елітної Революційної гвардії в пошуково-рятувальних операціях.

«Стемніло, почався дощ, але пошуки тривають. Рятувальні команди дісталися цього району... однак дощ утворив бруд, що ускладнило пошуки», – сказав місцевий репортер державного телебачення.

Водночас Рьопке пише, що у той час, як Європейський Союз поспішає на допомогу Тегерану, народ Ірану святкує ймовірну смерть одного зі своїх найвідоміших лідерів.

Нагадаємо, 19 травня стало відомо, що вертоліт Мі-171 з президентом Ірану Ібрагімом Раїсі здійснив жорстку аварійну посадку на кордоні з Азербайджаном через сильний туман.

Іранська агенція Mehr спочатку повідомила, що президент Ірану вижив, проте потім новину відредагували. В Ірані розпочалися масові молитви за життя президента.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: