Президент Ірану найімовірніше загинув в авіакатастрофі – Atlantic

Читать на русском
В Ірані задіяні всі ресурси, у тому числі Збройні сили, для пошуку президента країни Ібрагіма Раїсі, гелікоптер якого зазнав аварії.
Фото: Reuters

Президент Ірану Ібрагім Раїсі загинув у результаті аварії вертольота. Зараз влада думає, як повідомити про це людям.

Про це пише The Atlantic з посиланням на своє джерело.

Зазначається, що ця інформація отримана від наближеного до президента джерела в Тегерані.

«Загибель Раїсі підтверджена, влада шукає спосіб повідомити цю новину, не викликаючи хаосу. Я не зміг самостійно підтвердити це», – йдеться у повідомленні кореспондента.

Варто зауважити, що наразі офіційних підтверджень гибелі Раїсі немає. Рятувально-пошукова операція триває, однак вона ускладнюється погодними умовами у горах.

У статті для The Atlantic старший викладач історії та політології в Університеті Клемсона Араш Азізі зазначив, що після смерті Раїсі різні політичні угруповання, ймовірно, «почнуть демонструвати свою силу. Водночас частина людей вже влаштувала феєрверки у Тегерані, святкуючи потенційну смерть президента».

«Більшість іранців майже не відчувають себе представленими жодною фракцією Ісламської Республіки, і деякі з них можуть скористатися моментом політичної кризи, щоб знову розпалити вуличні протести, які неодноразово брали в облогу режим у минулому», – наголосив історик.

Нагадаємо, 19 травня стало відомо, що вертоліт Мі-171 з президентом Ірану Ібрагімом Раїсі здійснив жорстку аварійну посадку на кордоні з Азербайджаном через сильний туман.

Іранська агенція Mehr спочатку повідомила, що президент Ірану вижив, проте потім новину відредагували. В Ірані розпочалися масові молитви за життя президента.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: