Іранські ЗМІ видалили публікацію про стан президента країни після аварійної посадки вертольота

Читать на русском
Про стан президента Ірану Ібрагіма Раїсі досі нічого не відомо. Рятувальники ще не змогли дістатися місця, де, ймовірно, аварійно сів вертоліт.
фото t.me/iribnews_com

Іранське державне агентство Mehr видалило інформацію про те, що голова Ісламської республіки Ібрагім Раїсі живий.

Зокрема, слова про стан Ібрагіма Раїсі зникли з денної новини, де йшлося про те, що він вижив після аварії вертольота і їде в автомобілі. Влада Ірану цю інформацію не підтверджувала і не спростовувала.

Водночас, рятувальники визначили точну геолокацію, де здійснив жорстку посадку вертоліт Мі-171 – район села Узі. Це одне з найважчих місць. Туди направили щонайменше 8 машин швидкої допомоги з Тебрізу.

Зазначимо, іранська інформаційна агенція IRIB з посиланням на свої джерела повідомила, що інцидент з вертольотом Раїсі «серйозний» і «існує висока ймовірність постраждалих».

Іранські Telegram-канали оприлюднили фото і відео рятувальної операції в горах Ірану, де шукають гелікоптер з президентом Раїсі. На кадрах видно, що все вкрите туманом, видимість майже нульова.

Повідомляється, що одна з бригад під'їхала до можливого місця катастрофи.

Водночас в Ірані у храмі Хазрата Масумі почали масово молитися за здоров'я президента та його супутників. А в офіційному акаунті Раїсі оприлюднили допис з проханням продовжувати молитися за президента.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що вертоліт Мі-171 з президентом Ірану Ібрагім Раїсі здійснив жорстку аварійну посадку на кордоні з Азербайджаном. Причиною посадки називали сильний туман.

Іранське агентство Mehr заявило, що президент Ірану вижив. Проте наразі цю інформацію підтвердити чи спростувати не можна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: