ЗСУ таємно перекинули бригади під Харків перед російським наступом – Sky News

Читать на русском
Україна таємно перекинула військових до кордону в Харківській області у відповідь на підготовку росії до можливого нового наступу.
Фото: Генштаб ЗСУ

У президента України Володимира Зеленського був секретний план захисту України перед черговим наступом росії.

Про це пише Sky News.

Аналітики спрогнозували, коли перевага росії на фронті почне зменшуватисяЗахідні військові аналітики вважають, що вікно можливостей росії в Україні закриється у 2025 році, тоді її перевага на фронті почне зменшуватись.

Зазначається, що Україна приховано перекинула додаткові сили під Харків за кілька днів до того, як росіяни вдруге від початку війни почали там наступ 10 травня.

«Ми били танки на кордоні… це вже була справжня війна», – розповів Sky News один із бійців, чия бригада захищала місто Куп’янськ.

Військовий також підтвердив перекидання сил для зміцнення позицій ЗСУ. Це вказує на спроби України заздалегідь зібрати сили, щоб протистояти посиленню російського угруповання вздовж свого протяжного північно-східного кордону. Проте цих зусиль виявилося недостатньо.

Інший воїн ЗСУ зізнався, що були моменти, коли буди думки про втрату лінію фронту. Він зазначив, що ситуація стабілізувалася, але попередив, що «наразі невідомо, як довго це може тривати».

Нагадаємо, 10 травня в Міноборони повідомили, що о 5-й ранку відбулася спроба прориву російськими військами лінії оборони ЗСУ під прикриттям бронетехніки в Харківській області. Після цього президент Зеленський заявив, що росіяни розпочали нову хвилю наступу на Харківщині.

У ЗСУ повідомили, що активізація російських атак на півночі Харківської області є нічим іншим, як інформаційно-психологічною операцією ворога.

При цьому в США припустили, що росія може готувати більш масштабний наступ на Харків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: