ВАКС призначив безоплатних захисників маріупольському судді та його помічниці

Читать на русском
Антикорупційний суд ініціював перед центром безоплатної вторинної правової допомоги питання призначення захисників обвинуваченим.
фото: ti-ukraine.org

Вищий антикорупційний суд зобов'язав Центр безоплатної вторинної правової допомоги призначити безоплатних захисників судді Приморського районного суду міста Маріуполя Донецької області Ігорю Сараєву та його помічниці Тетяні Золотар, яких обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 9 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Судді пояснили, що захисники обвинувачених не приходяться в судові засідання, а ще один захисник фактично відмовився від представлення інтересів. Тому суд ініціював питання звернення до центру.

«Доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві призначити захисників обвинуваченим (Сараєву та Золотар – ред.). Забезпечити прибуття захисників для участі у судовому засіданні 16 травня 2024 року о 16:00 у приміщення Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд оголосив в розшук Сараєва та Золотар.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, суддя Приморського райсуду Маріуполя Ігор Сараєв спільно з помічницею Тетяною Золотар просив та одержав 15 тисяч гривень неправомірної вигоди за винесення рішення у справі про адміністративне правопорушення. Гроші передавалися двома траншами. Одразу після передачі другої частини неправомірної вигоди суддю викрили «на гарячому».

За даними слідства, Золотар була пособником Сараєва в одержанні хабара. Частину неправомірної вигоди знайшли у помічниці суддя вдома під час обшуку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: