Наступ рф: мер відповів, чи планується евакуація з Харкова

Читать на русском
Евакуація з Харкова не планується, незважаючи на регулярні обстріли та наступ росіян на півночі області.
redpost.com.ua

Незважаючи на регулярні обстріли та наступ російських військ на півночі Харківської області, евакуація населення із самого Харкова не планується.

Про це в ефірі телемарафону сказав мер Ігор Терехов.

У ЦПД спростували російський фейк про блокування евакуації з ВовчанськаУкраїнські волонтери, військові та місцева влада вже вивезли з Вовчанська майже 6 тисяч цивільних: А росіяни брешуть, що евакуацію заблоковано.

«Ніч ми прожили більш менш спокійно. Але той день (14 травня – ред.) був дуже напружений. Ворог постійно обстрілював місто. Усього було сім ракетних обстрілів Харкова. Є дуже великі руйнування по місту, переважно це житлові будинки. Усі прильоти були по багатонаселених районах Харкова. Це житлова забудова, багатоповерхівки, вони використовують тактику залякування людей, щоб люди дуже хвилювалися, щоб вони їхали, але я впевнений, що це їм не вдасться. Не йдеться про евакуацію з міста Харкова», – сказав Терехов.

Він додав, що навпаки до міста приїжджають люди з районів області, де зараз тривають активні бойові дії. Вже прибули понад 6 тисяч людей.

Нагадаємо, з початку російського наступу на півночі Харківської області вдалося вивезти майже 8 тисяч людей.

Евакуація із Вовчанська, як повідомлялося вчора, продовжуватиметься доти, доки не вивезуть усіх людей – там залишалося близько 200 цивільних. Але ситуація у місті критична – воно майже зруйноване.

Вночі стало відомо, що ЗСУ перемістилися на вигідніші позиції в районах Лук'янців та Вовчанська.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: