«Потрібно бути реалістами»: Павел сумнівається, що Україна зможе повернути окуповані території в найближчому майбутньому

Читать на русском
Президент Чехії сумнівається, що Україна зможе повернути окуповані території у найближчому майбутньому, адже росія їх так просто не віддасть.
seznamzpravy.cz

Президент Чехії Петр Павел сумнівається, що Україна зможе повернути окуповані території у найближчому майбутньому.

Він сказав про це в інтерв'ю Sky News.

Секретар РНБО застеріг західних політиків від нав'язування миру в обмін на територіїСпроби деяких політиків нав'язати Україні мир в обмін на здачу територій не призведуть ні до чого хорошого, вважає секретар РНБО Литвиненко.

«Ми маємо бути реалістами. Було б наївно стверджувати, що Україна зможе повернути окуповані території у найближчому майбутньому. Росія не віддасть просто так території, які вона окупує. Нам потрібно зупинити війну, а потім розпочати обговорювати майбутні домовленості. Якийсь компроміс міг би бути, але не без згоди України, росії та країн, які будуть гарантами цієї угоди», – сказав Павел.

В інтерв'ю він також сказав, що НАТО не може розмістити своїх військових на території України, щоб вони воювали: за його словами, це означатиме початок конфлікту між росією та Альянсом. «Ніхто не хоче такого конфлікту в Європі», – зазначив чеський лідер.

Щодо членства України в НАТО, президент Чехії не сумнівається, що країна стане частиною Альянсу, але тільки після закінчення війни: «Ми маємо прийти до врегулювання, відновлення миру в регіоні, і тоді ми зможемо говорити про потенційне членство України».

Нагадаємо, у березні Петро Павел говорив, що поки що неможливо собі уявити, що Україні та рф вдасться домовитися про припинення війни.

Він також прогнозував, що росія може повністю відновити свою боєздатність протягом щонайменше п'яти років, проте це залежатиме від результатів війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: