AstraZeneca відкликає свою вакцину проти COVID-19 по всьому світу – причина

Читать на русском
AstraZeneca відкликає з ринку свою вакцину від коронавірусу. У компанії заявили, що рішення зумовлене комерційними причинами, а не безпекою.
Reuters

Фармацевтична компанія AstraZeneca Plc відкликає з ринку свою вакцину проти COVID-19 через відсутність попиту на тлі «надлишку доступних оновлених вакцин».

Про це із посиланням на заяву компанії повідомляє Bloomberg.

Нобелівську премію з медицини отримали вчені, які допомогли створити вакцини від COVID-19Відкриття, зроблені Каталін Каріко та Дрю Вайсмана, дозволили розробити ефективні мРНК-вакцини проти коронавірусу.

Компанія також заявила, що продовжить відкликати реєстраційні посвідчення на вакцину Vaxzevria у Європі.

«Оскільки з того часу було розроблено безліч варіантів вакцин проти COVID-19, існує надлишок доступних оновлених вакцин», – заявили в компанії, додавши, що це призвело до зниження попиту на Vaxzevria, яка більше не виробляється і не поставляється.

Видання зазначає, що вакцину Astra під час пандемії було відсунуто на другий план на користь щеплень з використанням технології мРНК, особливо вакцини, розробленої BioNTech SE та Pfizer Inc.

Раніше AstraZeneca у судових документах вперше визнала, що її вакцина від коронавірусу може спричинити рідкісний побічний ефект — тромбоз із синдромом тромбоцитопенії.

Нагадаємо, 5 травня 2023 року Всесвітня організація охорони здоров'я скасувала статус пандемії для COVID-19.

Навесні в МОЗ заявили, що коронавірус переходить у розряд сезонних захворювань і поширюватиметься щороку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: