Укренерго попереджає про можливі відключення світла ввечері по всій країні

Читать на русском
Сьогодні ввечері по всій Україні можливі відключення електроенергії. Українців закликають споживати ощадливо.
pmg.ua

Сьогодні ввечері з 18 до 23 години можливі відключення електроенергії для побутових та промислових споживачів по всій Україні.

Про це попередили в Укренерго.

Стало відомо, яких збитків завдали енергетиці останні масовані ворожі атакиОстанні масовані ворожі атаки військ рф завдали енергетиці збитків на понад 1 мільярд доларів. Ситуація в енергосистемі наразі досить складна.

«Обмеження будуть рівномірно розподілені по всіх областях. Як саме діятимуть графіки відключень у кожній області, буде оприлюднено на офіційних сторінках місцевих обленерго», – повідомили у компанії.

Причина можливих відключень – дефіцит у енергосистемі, який виник через нові пошкодження обладнання.

Саме з 18 до 23 години буде найважча ситуація: в Укренерго обіцяли застосувати всі заходи для подолання дефіциту, зокрема імпорт та аварійну допомогу з енергосистем країн Європи.

При цьому в Міністерстві енергетики повідомили, що сьогодні можливі обмеження лише для промислових споживачів – для побутових (крім Харківської області) вони не передбачені.

Нагадаємо, росія вночі та вранці 8 травня масовано атакувала Україну ракетами та дронами. Удар був по об'єктах генерації та передачі електроенергії у шести областях. У ДТЕК заявили, що були атаковані три їхні теплоелектростанції.

Раніше енергетики визначили чотири умови, за яких на всій території України можуть бути запроваджені погодинні графіки відключення світла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: