Шольц підтвердив свою участь у Глобальному саміті миру

Читать на русском
Канцлер Німеччини Олаф Шольц у розмові з Володимиром Зеленським підтвердив свою участь у Саміті миру у Швейцарії.
Фото: flickr.com

Канцлер Німеччини Олаф Шольц візьме безпосередню участь у Саміті миру, що відбудеться у середині червня у Швейцарії.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Twitter за підсумками переговорів із Шольцем у середу, 8 травня.

З усіх континентів: Швейцарія запросила на Глобальний саміт миру понад 160 делегаційСаміт миру 15-16 червня у Швейцарії відбудеться для того, щоб започаткувати майбутній мирний процес та розробити конкретні кроки для миру в Україні.

«Поговорив телефоном із канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Подякував йому за підтвердження участі в Саміті миру та особисті зусилля, спрямовані на успіх заходу. Доручили командам разом працювати над залученням якнайширшого кола держав», – написав президент.

Він також поінформував канцлера про поточну ситуацію на фронті та ключові напрямки. Обговорювалося продовження оборонної співпраці. Зеленський подякував Шольцу за значний внесок ФРН в обороноздатність України та за посилення ППО.

Крім того, Зеленський та Шольц обговорили підготовку до конференції з відновлення України (URC2024) та її наповнення конкретними угодами.

Нагадаємо, Швейцарія запросила понад 160 делегацій з усього світу взяти участь у першому Саміті миру в Україні, який відбудеться 15-16 червня 2024 року у Бюргенштоку.

Лідери Латвії та Іспанії вже підтвердили свою участь у саміті.

Раніше Зеленський розповів, на яких питаннях планує зосередитись Україна під час Саміту миру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: