ВАКС продовжив домашній арешт трьом підозрюваним у справі землі в Пущі-Водиці

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання прокурора САП про продовження домашнього арешту трьом фігурантам справи.
фото: zp.tax.gov.ua

Вищий антикорупційний суд продовжив до 15 червня строк тримання під нічним домашнім арештом депутата Борщагівської сільської ради Бучанського району Київської області Олега Швидкого. НАБУ і САП підозрюють його у справі про заволодіння понад 1200 га землі у Пущі-Водиці та Фастові на Київщині.

Таке рішення 15 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС відправив під нічний домашній арешт депутата Швидкого. На Швидкого також поклали наступні обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатись за межі Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із підозрюваними у цьому кримінальному провадженні та свідками, а також здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити запобіжний захід.

«Клопотання задовольнити частково. Продовжити відносно підозрюваного (Швидкого – ред.) запобіжний захід у виді домашнього арешту із забороною у період з 21:00 до 06:00 залишати житло без дозволу детектива, прокурора, слідчого судді або суду, строком на два місяці, тобто, до 15 червня 2024 року включно, але в межах строку досудового розслідування», – йдеться в рішенні.

Також суд продовжив до 12 червня строк тримання під нічним домашнім арештом директора ТОВ «Київзем» Дмитра Савицького та до 15 червня – голови БФ «Ключ до перемоги» Віктора Ключинського. У них такий самий перелік обов'язків.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру п'ятьом особам, серед яких голова Держрезерву Дмитро Бабак. За версією слідства, у 2018-2019 роках ці особи заволоділи майже 920 га державної землі у Фастові Київської області та близько 284 га ДП «Пуща-Водиця» поблизу міста Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: