Стало відомо, скільки випускників складатимуть мультитест цього року

Читать на русском
В Україні складатимуть НМТ 268 тисяч абітурієнтів, а за кордоном – майже 19 880 учасників.
Суспільне

Цього року на національний мультипредметний тест (НМТ) успішно зареєструвалося 287 тисяч вступників, всього документи на тестування подали понад 300 тисяч осіб.

Про це повідомив заступник міністра освіти та науки Михайло Вінницький в ефірі телемарафону у вівторок, 7 травня.

Реформа вищої освіти: як зміниться система держзамовлення та хто зможе отримати грант на навчанняВ Україні цього року можуть запровадити гранти на здобуття вищої освіти та змінити механізм держзамовлення. Докладніше – на інфографіці.

«Скористалися сервісом (реєстрації на НМТ – ред.) понад 301 тисяча вступників, відправили в обробку на сьогодні 293 тисячі. 8000 вступників мали якісь технічні проблеми. Успішно зареєстровано для проходження НМТ 287 тисяч вступників», – розповів він.

За словами Вінницького, це на 20 тисяч людей більше, ніж торік.

З них в Україні складатимуть НМТ 268 тисяч абітурієнтів, а за кордоном – майже 19 880 абітурієнтів, які виявили бажання складати НМТ, зазначив заступник міністра.

Цього року мінімальний бал для вступу підвищений для таких спеціальностей як право, публічне управління та адміністрування, міжнародні відносини – до 150. Також такий поріг залишається для медичних спеціальностей, стоматології, охорони здоров'я, педіатрії.

Нагадаємо, основна сесія НМТ цього року триватиме з 14 травня до 25 червня, додаткова - з 11 по 19 липня. Результати тестування учасники отримають до 2 та 26 липня залежно від того, на якій сесії вони складали іспит – основній чи додатковій.

З 10 по 15 травня триватиме реєстрація для участі у додатковій сесії НМТ.

Вже завтра, 8 травня, усім учасники основної сесії отримають запрошення з датою та місцем тестування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: