Міністр оборони Італії розкритикував Макрона через його заяви щодо військ в Україні

Читать на русском
Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто заявив, що заяви президента Франції Емманюеля Макрона щодо військ в Україні посилюють напруження.
Фото DW

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто заявив, що заяви президента Франції Емманюеля Макрона щодо військ в Україні посилюють напруження.

Про це пише Corriere Della Sera.

Відправка західних військ в Україну: реакція союзників на заяву МакронаЯк союзники відреагували на заяву Еммануеля Макрона про можливість відправлення військ до України.

«Наша позиція не змінюється: ми завжди говорили, що Україні потрібно всіляко допомагати, і ми це робимо, але ми також завжди виключали пряме втручання наших військових у конфлікт», – заявив він.

Крозетто наголосив, що Італія не братиме участі у будь-якому можливому збройному втручанні, оскільки це забороняє правова система країни.

«Те, що передбачається в Україні, не тільки виходило б за рамки цього випадку, але й спровокувало б подальшу спіраль конфлікту, яка не принесла б користі, зокрема, самим українцям. Словом, умов для нашого прямого втручання не існує», – додав він.

При цьому він розкритикував французького президента Емманюеля Макрона за заяви про можливість відправки військ в Україну, адже вони «лише підвищують напруженість».

«Я не беруся судити президента такої дружньої країни, як Франція, але я не розумію мети і корисності цих декларацій, які об'єктивно підвищують напруженість», – відзначив міністр.

Нагадаємо, вперше про можливе відправлення сухопутних військ в Україну Макрон заговорив 25 лютого після переговорів із союзниками. Пізніше він підтвердив, що його слова були «зваженими та продуманими».

За словами глави МЗС Дмитра Кулеби, Макрон мав на увазі відправку військ для підготовки українських бійців, а не участі у бойових діях. Президент Володимир Зеленський також наголосив, що не готовий закликати іноземних бійців воювати в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: