Найманці з Непалу масово тікають з російської армії – деталі від ГУР

Читать на русском
Непальські найманці, завербовані росією на війну проти України, масово дезертирують з армії окупантів. Про це повідомляє ГУР.
Фото: Getty Images

Непальські найманці, завербовані росією на війну проти України, масово дезертирують з армії окупантів.

Про це повідомляє Головне управління розвідки у Telegram.

У розвідці назвали кількість російських окупантів на території УкраїниЗа даними ГУР, з початку 2024 року приблизно 474 тисячі російських військових перебувають в Україні.

Там розповіли, що найманці з Непалу, закріплені за військовою частиною 29328, незадоволені величезними втратами у «м'ясних штурмах», жорстоким ставленням з боку російських командирів, стратами за невиконання наказів, а також невиплатою обіцяних за участь у війні грошей.

«Групи російських загарбників проводять активні пошуки втікачів по окупованих українських населених пунктах, зокрема – на Луганщині, де перебував особовий склад в/ч 29328, але, як правило, результатів цей процес не дає», – уточнили у розвідці.

Разом з тим, польові командири рф стверджують у своїх рапортах, що непальці їдуть до рідної країни «через землетрус». Самі ж найманці вдома ризикують отримати тюремний термін за участь у бойових діях проти України.

«У підсумку бажання заробити «легких» грошей перетворилось для непальських найманців у пастку, безпечного виходу з якої не існує», - резюмували в ГУР.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, росія завербувала на війну проти України близько двох тисяч громадян Непалу. За словами одного з завербованих, непальці потрапляють до рф за туристичними та студентськими візами.

Раніше у розвідці повідомили, що у підрозділах окупаційної армії росії зафіксували понад 18 тисяч випадків дезертирства з військових частин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: