Нам слід діяти без зволікань, щоб зупинити росію – топ-генерал США

Читать на русском
Повномасштабна війна, яку розв'язала росія в Україні, є прямим викликом глобальній безпеці, заявив генерал США Чарльз Браун.
Фото: Getty Images

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун переконаний, що неконтрольована агресія проти однієї нації загрожує суверенітету всіх, тому повномасштабна війна, яку розв'язала росія в Україні, є прямим викликом глобальній безпеці.

Про це він заявив на пресконференції за підсумками засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн».

Допомога Україні від США: запит Білого дому VS ухвалений Палатою представників законопроєктЩо передбачає законопроєкт про допомогу Україні, ухвалений Палатою представників США, і чим він відрізняється від запиту Білого дому.

«Агресія росії проти України, боротьба України за суверенітет – це питання міжнародного значення, прямий виклик глобальній безпеці, а також безпеці НАТО і Сполучених Штатів», – сказав Браун.

Він зауважив, що нинішні труднощі ЗСУ на фронті зумовлені зменшенням постачання озброєнь з боку партнерів України. Але навіть в цих умовах, підкреслив генерал, українські військові продовжують зміцнювати оборону.

«Тим часом росія агресивно відновлює свої збройні сили, використовуючи чисельну перевагу, щоб підірвати рішучість і ресурси України. Тому ми всі повинні діяти невідкладно», – наголосив Браун.

Також він додав, що союзники повинні адаптуватися в умовах війни в Україні, наростити підтримку Києва і «надавати для потреб ЗСУ різні системи озброєнь з огляду на характер воєнних дій».

Нагадаємо, за підсумками засідання у форматі «Рамштайн» 26 квітня голова Пентагону Ллойд Остін заявив про виділення 6 мільярдів доларів на закупівлю озброєнь для Збройних сил України в американської промисловості.

Також під час відкриття 21-ї зустрічі контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» Остін заявив, що перші винищувачі F-16 почнуть прибувати до України цього року разом із навченими українськими пілотами. Одразу з літаками прибуде і обслуговуючий персонал.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: