За міністра Сольського внесли заставу, він вийшов з-під варти

Читать на русском
На рахунок антикорупційного суду надійшло понад 75 млн грн, визначені чинному міністру як альтернативний запобіжний захід.
фото: Мінагрополітики

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський вийшов зі слідчого ізолятора, оскільки за нього внесли 75,7 млн грн застави, визначені як альтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це журналісту «Слово і діло» розповів адвокат міністра Назар Кульчицький.

«Заставу внесли, міністра звільнили з-під варти», – сказав він.

Після внесення застави на Сольського поклали низку обов'язків, зокрема: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Києва без дозволу; повідомляти про зміну проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Раніше Вищий антикорупційний суд заарештував міністра агрополітики Миколу Сольського до 24 червня. Альтернативою йому визначили 75,7 млн грн застави.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру міністру агрополітики Миколі Сольському, його заступнику та іншим фігурантам. За версією слідства, учасники схеми забезпечили знищення документів, на підставі яких два держпідприємства у Сумській області мали право постійного користування землею. Через їх відсутність обласний Держгеокадастр склав акт про самовільне зайняття цих ділянок.

Надалі за допомогою підконтрольних посадовців обласного Держгеокадастру ділянки передали у власність заздалегідь визначеним громадянам під виглядом реалізації їх права на безкоштовну землю. При цьому умовою отримання землі у власність було підписання договору про її передачу в оренду приватному агрохолдингу ще до моменту отримання.

Унаслідок реалізації оборудки у 2017-2021 рр. учасники схеми заволоділи 1250 земельними ділянками загальною площею 2493 га, вартість яких на момент вчинення злочину становила понад 291 млн грн. Вони також здійснили спробу заволодіти 3282 га землі вартістю близько 190 млн грн, однак їм завадили детективи НАБУ та прокурори САП, які провели обшуки та наклали на ділянки арешт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: