САП в середині травня скерує до суду справу ексзаступника міністра Лозинського

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав частково прохання детектива НАБУ про пришвидшення процедури скерування справи до суду.
фото: Львівська ОДА

Спеціалізована антикорупційна прокуратура після 13 травня скерує до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника міністра з розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського та інших осіб у справі про одержання ним 300 тисяч доларів неправомірної вигоди.

До такої дати рішенням Вищого антикорупційного суду від 23 квітня обмежено сторону захисту в строках на ознайомлення з розслідуванням, повідомили «Слово і діло» співрозмовники в антикорупційних органах.

За їхніми словами, суд обмежив стороні захисту строки до 13 травня включно. Після цієї дати прокурор САП у межах строку досудового розслідування затвердить і скерує до суду обвинувальний акт.

Раніше Лозинський залишився без обов'язків.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексзаступнику міністра Василю Лозинському та ще чотирьом особам у проханні та одержанні 400 тисяч доларів неправомірної вигоди. Влітку 2022 року Кабмін виділив майже 1,41 млрд грн Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури України на забезпечення населення у зимовий період теплом. Слідством встановлено, що у цей час підприємець запропонував заступнику міністра здійснити закупівлю пересувних котельних установок за процедурою прямих договорів, оскільки мова йшла про термінові закупівлі матеріалів і обладнання для безперебійного проходження опалювального сезону.

Підприємець, залучивши до реалізації злочинної схеми ще двох осіб, підготував пропозицію для міністерства з цінами на 25-30% дорожчими за ринкові. У той же час була створена видимість що ця вартість є обґрунтованою, оскільки підприємець задіяв підконтрольні йому компанії, які пропонували схоже обладнання за ще вищу ціну. Усвідомлюючи злочинність дій та наслідки, які потягне за собою реалізація цієї схеми, заступник міністра за неправомірну вигоду погодився на пропозицію підприємця.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: