НАБУ викликає на допит бізнесмена Єрімічука у справі Чернівецької митниці

Читать на русском
У Національному бюро оприлюднили повістки про виклик підозрюваного бізнесмена чернівецького бізнесмена.
фото: Facebook

Національне антикорупційне бюро викликало на допит бізнесмена Олександра Єрімічука як підозрюваного у кримінальному провадженні про співорганізацію ним зловживань під час розмитнення товарів.

Такі повістки про виклик оприлюднені на сайті НАБУ, повідомляє «Слово і діло».

«Повістка про виклик Єрімічука Олександра Володимировича (Ierimiciuc Alexandru, Єріміцюц Александру). Вам необхідно прибути 26 квітня 2024 року об 10:00 до НАБУ для допиту як підозрюваного у кримінальному провадженні», – йдеться в документі.

Разом із ним на 26 квітня викликали на допит як підозрюваного Андрія Ремарчука.

Як відомо, президент Володимир Зеленський продовжив дію санкції, застосованих до українських бізнесменом, зокрема, щодо Єрімічука.

Раніше Вищий антикорупційний суд застосував запобіжні заходи до двох підозрюваних у цій справі, зокрема, до колишнього начальника Чернівецької митниці Миколи Салагора.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру 11 особам у створенні злочинної організації на Чернівецькій митниці. За версією слідства, підозрювані організували незаконне ввезення через митний пост «Вадул-Сірет» товарів з Туреччини (одяг, взуття, аксесуари), оформлюючи транспорт з ними як порожній або маскуючи їх іншими товарами зі значно меншою митною вартістю.

За останньою схемою, службові особи митного поста на підставі підроблених документів забезпечували позачерговий пропуск вантажівок без проведення митного огляду. Надалі транспорт їхав до складів підприємців, де високоліквідні товари вивантажували та реалізовували, а завантажені замість них товари прикриття доставляли на митний пост «Чернівці» для завершення оформлення та сплати занижених платежів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: