Тисячі доларів: у ДПСУ назвали «розцінки» за незаконний перетин кордону

Читать на русском
Чоловіки платять від 3000 до 10 000 доларів організаторам за нелегальний перетинан кордону, повідомили прикордонники.
ілюстративне фотофото ДПСУ

Так званий тариф за незаконний перетин кордону, який чоловіки платять організаторам, зараз становить від 3 до 10 тисяч доларів. Також порушники часто залучають підлітків, щоб вони безкарно виступали у ролі провідників.

Про це розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону 22 квітня.

Мобілізація в Україні: головне із ухваленого законопроєктуГоловне з ухваленого закону про мобілізацію – нові обов'язки для чоловіків, право на відстрочку та бронь, обмеження для ухилянтів, мотивація для військових.

«Коли затримуються порушники, запитуємо і скільки грошей вони платили організаторам такої незаконної подорожі. Ми бачимо, що зазвичай розцінки, які люди платять цим злочинним групам, злочинним елементам, коливаються від 3 до 10 тис. доларів», - сказав Демченко.

Демченко розповів, що нещодавній випадок, коли чоловіки збиралися переплисти Тису, а маршрут їм прокладали двоє підлітків, яким пообіцяли від 2 до 9 тисяч доларів, не поодинокий.

За його словами, організатори таких незаконних схем залучають підлітків, щоб вони виступали у ролі провідників та доводили порушників до кордону. Адже для підлітків не передбачено кримінальної відповідальності за незаконне переправлення осіб через кордон.

«Але треба розуміти, коли затримуємо і порушників, і підлітків, то порушників ми притягуємо до адміністративної відповідальності, а підлітків передаємо батькам, а також повідомляємо правоохоронні органи про кримінальні дії щодо незаконного переправлення осіб, щоб встановити надалі організаторів», – додав Демченко.

Нагадаємо, раніше у Нацполіції розповіли, скільки справ завели на ухилянтів. Тим часом у Кабміні готують нові обмеження за ухиляння від мобілізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: