В енергосистемі знову виник дефіцит, споживання електрики зростає – Укренерго

Читать на русском
Через дефіцит Україна змушена залучати протягом доби аварійну допомогу з енергосистем європейських країн.
Фото: Pixabay

Дефіцит електроенергії в енергосистемі виник через похолодання і буде протягом усього дня. Україна вже приймає аварійну допомогу з Європи.

Про це повідомило Укренерго у Telegram 22 квітня.

Три масовані атаки росії: які об'єкти електрогенерації потрапили під ударНа інфографіці – які об'єкти електрогенерації в Україні було пошкоджено або знищено в ході трьох масованих атак росії.

Так, через зниження температури на вулиці сьогодні о 09:30 рівень споживання був на 4,7% вищим, ніж учора, 22 квітня. Очікується, що максимальне споживання буде зафіксовано о 21:00. Українцям знову радять вимикати потужні електроприлади у цей період.

«Дефіцит електроенергії в енергосистемі сьогодні, 22 квітня, наявний протягом всієї доби. Через пошкодження, завдані ракетними ударами росіян, електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб покрити зростаюче споживання», – сказано в повідомленні.

Через дефіцит Україна змушена залучати протягом доби аварійну допомогу з енергосистем європейських країн.

Обмеження споживання електроенергії сьогодні діють у Харківській області (графіки відключень) та для промислових споживачів у Кривому Розі.

Нагадаємо, минулого тижня Укрнерго також повідомляло про дефіцит, енергосистема знову залучала аварійну допомогу з Європи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: