Гуменюк звільнили з посади речниці Сил оборони півдня

Читать на русском
Наталію Гуменюк звільнили з посади керівниці пресцентру Сил оборони півдня після звернення низки українських видань.
Фото: УНІАН

Наталю Гуменюк звільнили з посади керівниці Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня.

Про це 19 квітня повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.

«Генеральним штабом Збройних Сил України проведено ротаційні заходи щодо начальника Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня. Зокрема, прийнято рішення щодо завершення відрядження та виключення із сил та засобів відповідного угруповання військ полковника Наталії Гуменюк з 19.04.2024», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, поки на посаду нікого не призначили. Наразі триває пошук відповідного фахівця, який чи яка вже «невдовзі стане «голосом» Сил оборони Півдня».

«Центр стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня працюватиме у штатному режимі, організовуючи співпрацю із представниками медіа, які мають відповідну акредитацію ЗСУ», – додали у Генштабі.

Зазначимо, нещодавно українські журналісти та експерти медійних організацій звернулися до військового керівництва із закликом замінити Гуменюк на «більш компетентну особу» і «не допускати її до будь-якого керування комунікаціями». Заяву підтримали 54 представники.

Нагадаємо, 9 квітня стало відомо, що командувача ОК «Південь» генерал-майора Андрія Ковальчука та командувача ОК «Захід» генерал-майора Сергія Литвинова звільнили з посад.

8 лютого президент Володимир Зеленський звільнив головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного і призначив замість нього Олександра Сирського, який раніше керував Сухопутними військами.

Крім того, у березні речника Повітряних сил ЗСУ полковника Юрія Ігната звільнили з посади у зв'язку з переводом на інший напрямок. Новим керівником служби зв'язків із громадськістю ПС ЗСУ призначено майора Іллю Євлаша.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: