Зеленський звільнив Шефіра та усунув ще чотирьох своїх радників

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський звільнив свого першого помічника Сергія Шефіра, а також усунув із збереженням посади ще чотирьох радників.
Сергій ШефірФото: file.liga.net

Президент України Володимир Зеленський звільнив свого першого помічника Сергія Шефіра, а також усунув зі збереженням посади ще чотирьох радників.

Відповідні укази з'явилися на сайті глави держави у суботу, 30 березня.

Шефір отримав посаду першого помічника майже одразу після інавгурації Зеленського у травні 2019 року. Він також був його бізнес-партнером по «Кварталу-95».

Зеленський також звільнив Олену Вербицьку з посади радника – уповноваженого з питань забезпечення прав захисників України та усунув низку своїх радників, зокрема Олега Усенка, Наталю Пушкарьову, Михайла Радуцького та Сергія Трофімова.

Крім того, глава держави усунув Наталію Пушкарьову від виконання обов'язків Уповноваженого Президента України з волонтерської діяльності.

Нагадаємо, що нещодавно Зеленський звільнив Олексія Данілова з посади секретаря Ради національної безпеки та оборони – цю посаду отримав уже колишній голова Служби зовнішньої розвідки Олександр Литвиненко. Сам Данілов, найімовірніше, стане послом України у Молдові – президент уже погодив його призначення.

Варто також зазначити, що за останні тижні Зеленський провів низку перестановок у командуванні ЗСУ. Так, на початку лютого він звільнив Валерія Залужного з посади головнокомандувача та призначив замість нього Олександра Сирського.

Крім того, президент змінив командувачів Сил ТРО, КОС та десатно-штурмових військ, а також призначив нових командувачів Сухопутних військ ЗСУ, Сил підтримки ЗСУ та Сил логістики ЗСУ. Докладніше про зміни – на інфографіці «Слово і діло».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: