НАБУ оголосило в розшук екснардепа Демчака

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку розшукують колишнього члена українського парламенту, якому заочному повідомили про підозру.

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього народного депутата Руслана Демчака, якого підозрюють у незаконному одержанні компенсації за оренду житла в Києві, коли він мав маєток під Києвом.

Відповідне повідомлення оприлюднене на сайті НАБУ, повідомляє «Слово і діло».

«Національне антикорупційне бюро України розшукує підозрюваного у кримінальному провадженні, а саме Демчака Руслана Євгенійовича за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України», – йдеться в документі.

Раніше Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру екснардепу Демчаку у зловживаннях. За версією слідства, Демчак, коли був народним депутатом України, отримував компенсацію за оренду житла в Києві, хоча мав приватний будинок в Крюківщині, що під Києвом. Цей будинок був оформлений на його батька, проте політик ним користувався.

На думку НАБУ і САП, екснардеп незаконно отримав близько 225 тисяч гривень компенсації. Про підозру політику повідомили заочно, оскільки місце його перебування не встановлено. Йому інкримінують вчинення правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 364 ККУ.

Нагадаємо, НАБУ і САП завершили розслідування справи екснардепа Віталіа Барвіненка, який наразі обіймає посаду голови Одеської районної ради. За версією слідства, попри наявність власного житла у столиці, він без законних на те підстав продовжив користуватись готельним номером державного підприємства «Готельний комплекс «Київ». У результаті з вересня 2016 по березень 2019 року він незаконно отримав понад 613 тис. грн компенсацій за винайм житла.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: