Канада розширила санкції проти Білорусі – подробиці

Читать на русском
Канада ввела нові санкції проти Білорусі. При цьому, усе майно та кошти підсанкційних осіб на території Канади заморожується, а їм самим забороняється в’їзд до країни.
ArmyInform

У понеідлок, 15 квітня, Канада запровадила санкції проти 21 громадянина Білорусі, відповідального за порушення прав людини у країні.

Про це повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ Канади.

«Оголошені санкції стосуються чинних та колишніх високопосадовців, в тому числі членів безпекових служб, прокурорів, представників судової влади й керівників виправних та «виховних» колоній, залучених до обмеження права білорусів на мирний протест», - йдеться у заяві МЗС.

Зазначається, що підсанкційні особи були причетні до «свавільних арештів і затримань, жорстокості, залякування та надмірного застосування сили проти білорусів, які протестували проти фальсифікованих виборів, а також до жорстокого поводження з ними після того, як їх невиправдано засудили та ув’язнили».

«Канада залишається непохитною у своєї відданості правам білорусів й продовжить працювати із міжнародними партнерами над припиненням порушень прав людини та підтримуваного державою насильства проти протестувальників, активістів й журналістів у Білорусі», - підсумували у МЗС.

При цьому, усе майно та кошти підсанкційних осіб на території Канади заморожується, а їм самим забороняється в’їзд до країни.

Як відомо, наразі у Канаді під санкціями перебувають 211 білоруських осіб та 71 компанія й установа.

Нагадаємо, Європейський союз розпочав підготовку 14-го пакету санкцій проти росії. Його ухвалення очікується навесні.

Також 22 березня Рада ЄС вирішила запровадити санкції щодо 33 осіб та двох організацій, пов'язаних зі смертю Олексія Навального у російській колонії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: