Ізраїль вирішив, як відповість на атаки Ірану – ЗМІ

Читать на русском
Військовий кабінет Ізраїлю збирався у скороченому складі. На ньому було обговорено відповідь на іранську ракетну атаку і запуск безпілотників.
infosmi.net

В Ізраїлі у вівторок, 16 квітня, пройшов військовий кабінет, який був присвячений відповіді Ірану на масований удар. При цьому ЦАХАЛ вирішив, як завдаватиме контрудар по Ірану та його помічникам, але ще не визначився з часом.

Про це повідомляють The Times of Israel та Jerusalem Post.

Згідно з даними ЗМІ, військовий кабінет збирався у скороченому складі. На ньому було обговорено відповідь на іранську ракетну атаку і запуск безпілотників.

Як зазначається, сама розробка рішення демонструє суворість і рішучість керівництва Ізраїлю завдати удару у відповідь, хоча все вказує на те, що Єрусалим все ще прагне придушити атаку, щоб уникнути переростання в регіональну війну.

Наразі Ізраїль вважає, що немає нічого поганого в тому, щоб змусити Іран гадати, відкладаючи потенційну відповідь.

За словами джерела, відповідь може бути «всередині Ірану або за межами Ірану». Однак позиція більшості в уряді полягає в тому, що Ізраїль повинен рішуче відповісти на безпрецедентний удар Ірану.

«Передбачувані варіанти атаки варіюються від удару по іранських ядерних об’єктах – до середини дороги – удару по безпілотникам або об’єктам балістичних ракет», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, напередодні винищувачі ЦАХАЛ завдали ударів по базах «Хезболли» в Лівані.

Також «Слово і діло» розібралося, хто підтримав Іран та Ізраїль у цій ситуації, а які країни офіційно зберігають нейтралітет.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: