Перенаправлення коштів із телемарафону на ЗСУ: Шмигаль відповів на петицію

Читать на русском
Шмигаль відповів на петицію з вимогою спрямувати кошти, призначені для телемарафону і телеканалу FreeДом, на фінансування потреб ЗСУ.
sluga-narodu.com

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль назвав недоцільним перенаправлення коштів, призначених на телемарафон та канал FreeДом, на фінансування потреб ЗСУ.

Про це йдеться у його відповіді на петицію.

Як змінювалися витрати з бюджету на державні медіаЯк змінювалося фінансування з держбюджету державних ЗМІ – каналу Рада та газети Голос України, іномовлення, Суспільного мовлення.

Підписанти петиції закликали Кабмін зареєструвати законопроєкт, який передбачає перенаправлення коштів із телемарафону «Єдині новини» та телеканалу FreeДом, на фінансування безпілотників та пікапів для Збройних сил України.

У відповіді прем'єр заявив, що забезпечення інформаційної безпеки є частиною державної політики у сфері національної безпеки, а фінансування відповідних заходів – важлива складова протидії російській воєнній агресії.

«Відповідно перерозподіл зазначених у петиції витрат шляхом їхнього спрямування на потреби інших складових сектору безпеки та оборони недоцільний», – відповів Шмигаль.

Він наголосив, що Кабмін веде системну роботу із залучення коштів, матеріально-технічних та інших ресурсів, у тому числі міжнародної допомоги, на задоволення потреб та підвищення можливостей ЗСУ.

Нагадаємо, місяць тому Кабмін виділив додаткові 5 млрд гривень, які спрямують на закупівлю безпілотників для ЗСУ.

Раніше представники української кіноспільноти закликали владу перенаправити 589,6 млн гривень бюджету Держкіно на потреби ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: