Окупанти отримали завдання захопити Часів Яр до 9 травня – Сирський

Читать на русском
Вище російське воєнне керівництво поставило задачу своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня.
Олександр Сирський

Вище російське воєнне керівництво поставило задачу своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня.

Про це повідомив Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський в Telegram.

«Працював на іншому, дуже важливому та небезпечному напрямку. Ворог також зосереджує зусилля для прориву нашої оборони західніше Бахмута, виходу до каналу Сіверський Донець - Донбас, оволодінні населеним пунктом Часів Яр, створенні умов для подальшого просування до Краматорської агломерації», – заявив він.

За словами Сирського, російське воєнне керівництво поставило завдання своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня. Відтак на цьому напрямку вживають заходи щодо суттєвого посилення бригад боєприпасами, дронами та засобами РЕБ.

Головнокомандуючий ЗСУ додав, що головний висновок із його дводенної роботи на фронті – необхідність підвищення якості підготовки, у тому числі морально-психологічної складової, нарощування чисельності високотехнологічних безпілотних систем різного призначення з підготовленими операторами, підвищення якості проведення асиметричних дій з метою зниження бойового потенціалу росіян.

«Продовжуємо проведення організаційних заходів з упором на підвищення ефективності управління, виключення дублювання, направлення вивільнених ресурсів на забезпечення бойових частин та підрозділів. Головна задача цих заходів ‐ нарощування боєздатності наших військ, збереження життя наших воїнів, зриву планів ворога, забезпечення підготовки резервів», – наголосив він.

Нещодавно у ЗСУ розповіли про ситуацію в районі Часового Яру. Там окупанти використовують для своїх атак все можливе озброєння.

Також повідомляли, що російська армія активізувала ведення бойових дій на Східному фронті, за останні дні ситуація там суттєво загострилася.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: