Стало відомо, скільки цьогоріч виділить Литва на військову допомогу Україні

Читать на русском
Йдеться про внесок країни у фонд підтримки України, створений ЄС для посилення військової допомоги, в обсязі 5 мільярдів євро на поточний рік.
Агне Білотайтеdelfi.lt

Литва протягом поточного року виділить 1,2 млрд євро у фонд підтримки України, створений ЄС, на закупівлю боєприпасів та військової техніки, а також допоможе удосконалити систему безпеки в українських школах.

Про це повідомляє Укрінформ, цитуючи заяву міністра внутрішніх справ Литви Агне Білотайте на пресбрифінгу у Львові.

Допомога Україні чи преміум на Netflix: що обходиться дорожче платникам податків країн-союзників«Слово і діло» підрахувало, скільки один зайнятий громадянин країни-союзника витрачає на допомогу Україні. Ці витрати ми порівняли з місячною вартістю преміум-підписки на Netflix.

«Як владні установи, так і населення Литви розуміють важливість надання допомоги Україні. Ми готові надавати підтримку, як у військовій так і цивільній сферах, адже усвідомлюємо, що наразі ви боретесь за нас. Ми би хотіли наголосити, що, можливо, ми невелика країна, оскільки наше населення нараховує три мільйона людей, сума допомоги, яку ми надаємо, сягає 1 мільярд 200 мільйонів євро. Ми будемо докладати абсолютно усі зусилля, щоб продовжувати підтримувати вас, і будемо стояти з вами до перемоги», - зазначила Білотайте.

Як повідомляється, йдеться про внесок країни у фонд підтримки України в обсязі 5 мільярдів євро на поточний рік.

Зазначається, що відповідні кошти будуть спрямовані на закупівлю боєприпасів та військової техніки й обладнання для їх поставок в Україну, а також на продовження підготовки українських військовослужбовців.

Згідно зі словами Білотайте, окрім коштів на військову підтримку Литва активно продовжує реабілітацію українців, які постраждали від війни. Наразі допомогу вже отримали 500 осіб і наразі країна готова прийняти ще 200.

«Одне з важливих завдань, які зараз є на порядку денному, це безпека українського освітнього середовища. Уряд Литви готовий виділити 400 тис. євро на закупівлю і встановлення металодетекторів в освітніх закладах України», - додала міністерка.

Нагадаємо, що напередодні уряд Литви передав Збройним силам України нову партію військової допомоги.

Раніше повідомлялося, що Литва передала українським військовим бронетранспортери М577 у рамках чергового пакету військової підтримки.

Також окрім цього, ЄС додатково виділив мільйони євро на модернізацію українських лікарень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: