Вибух у житловому будинку Кривого Рогу: зруйновано близько 40 квартир

Читать на русском
Від вибуху в будинку у Кривому Розі пошкоджено 36 квартир, влада виплатить допомогу кожній постраждалій квартирі – по 40 тисяч гривень.
фото ДСНС

Внаслідок нічного вибуху у багатоповерховому житловому будинку у Кривому Розі пошкоджено 36 квартир. Причини вибуху поки не встановлені.

Про це повідомив голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул у Facebook.

Вибухи побутового газу в житлових будинках: найрезонансніші випадки в УкраїніІнциденти із вибухом побутового газу у житлових будинках – на інфографіці. Такі випадки були у Києві, Дніпрі, Миколаєві, Фастові, Євпаторії.

«Дуже постраждав один під'їзд (36 квартир). Подальші рішення щодо можливості відновлення чи необхідності демонтажу згідно із Законом можуть бути прийняті після інструментального обстеження. Обстеження спеціалізованою організацією триватиме два тижні. До цього мешканці у квартири повернутися не можуть», – зазначив він.

За словами Вілкула, було ухвалено рішення про виплату першочергової допомоги з місцевого бюджету – по 40 тис. грн на квартиру.

Він додав, що світло, вода, газ у сусідніх під'їздах відновлено.

Нагадаємо, у ніч на 11 квітня в одній із квартир дев'ятиповерхового житлового будинку у Кривому Розі Дніпропетровської області стався вибух. За інформацією ДСНС, це був вибух побутового газу.

На місці вибуху знайшли тіло загиблого 47-річного чоловіка. Ще семеро людей постраждали.

На інфографіці «Слово і діло» можно згадати резонансні випадки вибухів побутового газу в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: