Антикорупційний суд зупинив слухання справи ексголови Кіровоградської ОДА

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання захисника обвинуваченого про зупинення судового процесу стосовно екскерівника обладміністрації.
фото: kr-admin.gov.ua

Вищий антикорупційний суд зупинив слухання справи за обвинуваченням колишнього голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрія Балоня в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 27 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання адвоката про зупинення судового провадження стосовно обвинуваченого (Балоня – ред.) задовольнити. Зупинити судове провадження у справі стосовно (Балоня – ред.), обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, до його звільнення з військової служби, на яку він був призваний за призовом під час мобілізації», – йдеться в рішенні.

Раніше антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену з колишнім керівником патронатної служби Балоня Сергієм Шевченком.

Нагадаємо, у серпні 2021 року справу ексголови Кіровоградської ОДА Андрія Балоня призначили до розгляду по суті. За версією обвинувачення, приблизно навесні 2020 року у Балоня виник злочинний умисел, направлений на одержання неправомірної вигоди від начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Ігоря Бойчука за не ініціювання питання перед ним щодо невідповідності займаній посаді.

Посадовець не хотів напряму вчиняти ці дії, тож для реалізації задуму залучив пособника – керівника своєї патронатної служби Сергія Шевченка. І вже той, за його вказівкою, озвучив вимогу: 110 тис. грн неправомірної вигоди щомісяця, інакше чиновник зіткнеться з перешкодами у своїй діяльності, зокрема, ініціюванням питання щодо відповідності займаній посаді.

За умовами «угоди», кошти мали передавати траншами. Перший – у 100 тис. грн – передано на початку червня 2020 року, що задокументовано в межах досудового розслідування. Після отримання другого траншу у 250 тис. грн голову та посадовця ОДА викрили та затримали у межах спільної операції НАБУ, САП, ГУ БКОЗ та УСБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: