У Чорному морі у березні через війну загинули понад 100 дельфінів

Читать на русском
Основна причина загибелі дельфінів – активність сонарів субмарин та надводних човнів росіян у Чорному морі.
фото Ivan Rusev / Facebook

У Чорному морі продовжують гинути дельфіни через підвищену військову активність росії. Лише за місяць було знайдено 130 загиблих дельфінів. Загалом з початку війни загиблих дельфінів уже кілька тисяч.

Про це повідомив директор науково-дослідного відділу національного природоохоронного парку Тузловські лимани, доктор біологічних наук Іван Русєв у понеділок, 8 квітня.

Біля Маріуполя зафіксували мор дельфінівЖителі Маріуполя виявили масовий мор риби та дельфінів в акваторії Азовського моря. Це свідчить про наявність інфекції у питній воді.

«Зараз ми отримали жахливу інформацію про масштабну загибель дельфінів - ще 130 (!) Тільки за березень 2024 року, тіла яких були знайдені біля різних берегів Краснодарського краю - Сочі, Новоросійська та ін.», – написав Русєв.

За його словами, тіла дельфінів були виявлені біля берегів Краснодарського краю, а також біля різних берегів Криму та в бухтах Севастополя. Декілька мертвих дельфінів також виявили на берегах Болгарії.

Серед знайдених були і контужені тварини із симптомами ураження сонарами. Причому багато серед загиблих – дельфіни виду білобочка.

Еколог вважає, що активність ворожих сонарів субмарин та надводних човнів є головним фактором загибелі рідкісних чорноморських китоподібних.

«Військовій флот РФ зосереджений у тих водах і постійно чатує, використовуючи сонарні пристрої, які вбивають морських ссавців», – додав він.

Русєв наголосив, що під час війни реальна кількість загиблих у 2024 році дельфінів становить уже кілька тисяч тварин, адже море викидає лише 5% загиблих тіл.

Нагадаємо, через війну в Чорному морі масово гинуть дельфіни, про це повідомлялося ще з весни 2022 року. Україна розслідує екоцид.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: