З українського порту «Південний» вийшло судно з рекордним обсягом вантажу

Читать на русском
З порту Південний у суботу, 6 квітня, вийшло судно CAPTAIN LEONIDAS з рекордним обсягом української продукції.
facebook.com/oleksandr.kubrakov

З порту «Південний» у суботу, 6 квітня, вийшло судно CAPTAIN LEONIDAS з рекордним обсягом української продукції.

Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков у Facebook.

Судно CAPTAIN LEONIDAS під прапором Панами вийшло з порту з рекордними 195,7 тисячами тонн української продукції. Його довжина становить 300 метрів, ширина – 50 метрів. Відтак це найбільше судно, яке заходило в українські порти після початку повномасштабного вторгнення росії.

Кубраков зазначив, що станом на 6 квітня українським експортним коридором було транспортовано понад 36 млн тонн вантажів. Це вище за показники «зернової ініціативи» за рік існування.

«Українським коридором пройшло вже 1286 суден, які експортували 25 мільйонів тонн агропродукції до країн Азії, Африки та Європи. Наразі на підхід до портів Одеса, Чорноморськ та Південний очікують 135 судна, які мають експортувати 4 мільйони тонн вантажів», – додав він.

Раніше повідомляли, що тільки протягом січня українським зерновим коридором було експортовано 6,3 млн тонн вантажу, що майже досягає довоєнного рівня.

До слова, 19 березня Європарламент та Рада ЄС досягли попередньої домовленості про продовження заходів з лібералізації торгівлі для України в умовах війни проти рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: