Погода у Києві 2 квітня побила ще чотири рекорди

Читать на русском
Київська погода 2 квітня побила чотири метеорологічні рекорди, три з них стосувалися високої температури повітря.
фото REUTERS

У Києві третій день поспіль фіксують метеорологічні рекорди. У вівторок, 2 квітня, їх було одразу чотири.

Про це повідомила Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

Найспекотніший рік за історію спостережень: кліматичні антирекорди 2023-гоКліматичні антирекорди 2023 року, найбільш спекотного за всю історію спостережень, – на інфографіці.

Повідомляється, що вчора в Києві мінімальна температура повітря виявилася найвищою для цього дня - 12,1°С, попереднє рекордне значення, зафіксоване у 1951 році, перевищено на 2,4°С.

Максимальна температура повітря зафіксована на позначці +26,9°С, що на 3,8°С вище за попередній рекордний показник 2017 року.

Середньодобова температура повітря виявилася найвищою для цієї дати за весь час спостережень – 16,4°С, що перевищило попередній рекордний показник 1990 та 2017 років на 2,4°С, а кліматичну норму – на 9,9°С.

Четвертий рекорд стосується швидкості вітру: 2 квітня у Києві максимальна швидкість вітру досягла рекордних 19 м/с (68 км/год), що на 1 м/с перевищило попереднє максимальне значення для цього дня, зареєстроване у 2018 році.

Нагадаємо, в останній день березня київська погода побила два рекорди. Також рекордне тепло було у Києві в останній день зими.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: