В останній день березня у Києві зафіксували рекордне тепло

Читать на русском
У Києві в неділю, 31 березня, максимальна температура повітря досягла 25,3 градусів тепла.
Фото: Олександр Гончаров / Апостроф

В останній день березня в Києві було зафіксовано одразу два температурні рекорди. Погода на вулиці відповідала погоді наприкінці травня.

Про це повідомили у Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Найспекотніший рік за історію спостережень: кліматичні антирекорди 2023-гоКліматичні антирекорди 2023 року, найбільш спекотного за всю історію спостережень, – на інфографіці.

Так, 31 березня у Києві максимальна температура повітря досягла 25,3 градуса тепла.

Це на 2,9 градуса вище за попередній рекордний показник для цього дня 1968 року, а середньодобова температура повітря виявилася найвищою за час проведення спостережень для цього дня і склала 16,9 градуса тепла, що перевищило попередній рекордний показник 1968 року на 1,6 градуса.

Середньомісячна температура повітря березня в Києві склала 4,8 градуса, що вище за кліматичну норму на 2,3 градуса. Таким чином, у рейтингу найтепліших березень цього року посів 12-е місце.

Найхолоднішим днем місяця виявився 8 березня, коли мінімальна температура знизилася на ранок до 4,8 градуса морозу, а найтеплішим - 31 березня.

Нагадаємо, за даними кліматологів, лютий 2024 року був найтеплішим лютим за всю історію спостережень у світі. Це вже дев'ятий місяць поспіль, починаючи з червня 2023 року, з рекордними температурами для цієї пори року.

У Києві, як і більшості українських міст, завершили опалювальний сезон достроково.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: