Блокада польського кордону: скільки вантажівок стоять у чергах на трьох КПП

Читать на русском
Поляки блокують рух вантажівок у трьох пунктах пропуску, вони пропускають по кілька вантажних транспортних засобів на годину або взагалі не пропускають.
Getty Images

Польські фермери блокують рух вантажівок у трьох пунктах пропуску. Там вони пропускають кілька вантажних транспортних засобів на годину або взагалі обмежують рух.

Про це повідомив представник Держприкордонслужби Андрій Демченко у коментарі Укрінформу у середу, 3 квітня.

Шмигаль про польську блокаду: впевнений, що скоро будуть хороші результатиПрем'єр-міністр Денис Шмигаль висловив сподівання, що українсько-польський кордон незабаром буде розблокований.

Рух вантажівок блокують у напрямку пунктів пропуску Ягодин, Рава-Руська та Угринів. Блокування останнього польські селяни відновили вчора.

«Через Ягодин та Рава-Руська, як і раніше, польські протестувальники взагалі не пропускають вантажівки у бік Польщі. На цих напрямках останнім часом фіксуються нульові показники перетину кордону вантажівками на виїзд з України. Через Угринів вони зазначали, що пропускатимуть у бік Польщі по одній вантажівці на добу», – розповів він.

Протестувальники через «Ягодин» пропускають на виїзд із Польщі вкрай малу кількість вантажівок. Минулого дня – 60 авто.

На цих трьох заблокованих напрямках у чергах на території Польщі всього 400 вантажівок.

Легкові автомобілі та автобуси вільно перетинають кордон із Польщею.

Нагадаємо, вранці 2 квітня поляки відновили блокаду пункту пропуску «Угринів-Долгобичув». Цей пункт пропуску було тимчасово розблоковано 28 березня.

Внаслідок блокування польськими фермерами кордону з Україною держбюджет у березні не отримав 6,5 млрд гривень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: