Україна відкриє новий пункт пропуску з Румунією

Читать на русском
Кабмін прийняв постанову, яка дозволить відкрити новий пункт пропуску на кордоні з Румунією.
фото Чернівецька облрада

Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка передбачатиме відкриття нового міжнародного пункту пропуску через українсько-румунський державний кордон.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 2 квітня.

На кордоні України та Угорщини відкриють новий пункт пропуску, а роботу ще одного розширятьСьогодні уряд ухвалить рішення про відкриття нового пункту пропуску на кордоні з Угорщиною. Це пункт пропуску Велика Паладь – Надьгодош.

«Сьогодні Україна та Румунія будують надзвичайно вигідне партнерство і ми маємо намір його постійно поглиблювати. Приймаємо постанову, яка дозволить відкрити новий українсько-румунський пункт пропуску Біла Церква - Сігету Мармацієй», – сказав Шмигаль.

З його слів, відкриття нового пункту пропуску означає розширення логістики, експортного потенціалу, програми підтримки бізнесу.

Він зазначив, що загалом на західному напрямку планується створити 9 нових прикордонних пунктів пропуску та модернізувати ще 13.

«Все це дасть великі можливості для українського експорту і прискорить нашу секторальну інтеграцію до Євросоюзу», – додав Шмигаль.

Нагадаємо, наприкінці березня у Румунії неподалік кордону з Україною знайшли уламки дрону. До цього безпілотник падав у Румунії 14 грудня 2023 року в районі Грінду повіту Тулча.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: