Прем'єр Румунії поки не може підтвердити, що дрон, який впав на території країни, належить рф

Читать на русском
Уряд Румунії має намір провести розслідування, щоб встановити, чий дрон нещодавно впав на території країни.
Фото: U.S. Embassy Romania

Уряд Румунії має намір провести розслідування, щоб встановити, чий дрон нещодавно впав на території країни. Зараз влада не може підтвердити, що БПЛА належить росії.

Про це повідомив румунський прем'єр-міністр Марчел Чолаку, його цитує Digi24.

Повітряний простір яких країн під час обстрілів України порушували російські ракети та дрониРосійські ракети та дрони неодноразово порушували повітряний простір Румунії, Польщі, Молдови. Список інцидентів – на інфографіці.

Політик розповів, що спілкувався із приводу інциденту міністром оборони Румунії та представниками інших силових відомств.

«Давайте зачекаємо на розслідування. Якщо ми подивимося на кратер, то там не було вибуху, тому він не міг завдати шкоди, навіть якби впав в іншому районі», – стверджує Чолаку.

Він зазначив, що це не перший дрон, який упав на території Румунії, але «хотілося б, щоб це був останній».

«Ми сподіваємося, повторюся, щоб таких випадків була мінімальна кількість, і щоб ми їх максимально уникали», – додав румунський прем'єр.

Нагадаємо, фрагменти «схожого на безпілотник» об'єкта були виявлені увечері 28 березня на фермі неподалік річки Дунай та кордону з Україною.

Варто зазначити, що того дня росія запустила по Україні 28 ударних безпілотників Shahed-136/131. Сили ППО збивали їх в Одеській, Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: